• Nyheter och arkiv

Legitimerad psykolog - Rättsmedicinalverket, Rättspsykiatriska avdelningen i Göteborg

Rättsmedicinalverket, Rättspsykiatriska avdelningen i Göteborg

Publicerad: 2014-10-27, Annons-ID: 0014-390347

Ort: Göteborg  
1 plats 
Yrke: Psykolog 
Sista ansökningsdag: 2014-11-14 
Kort beskrivning av företaget: Inom Rättsmedicinalverket (RMV) finns två rättspsykiatriska avdelningar belägna i Stockholm respektive Göteborg. Avdelningarnas uppgift är att, på uppdrag av domstol, undersöka om en person begått brott under påverkan av en allvarlig psykisk störning samt att göra riskbedömningar av livstidsdömda. Vid avdelningen arbetar cirka 80 personer varav 8 är psykologer. Övrig personal utgörs av läkare(rättspsykiater), socialutredare, omvårdnadspersonal samt stöd- och servicepersonal. 

Beskrivning av arbetsuppgifter: Rättspsykiatriska undersökningar genomförs av undersökningsteam där rättspsykiater, psykolog, forensisk socialutredare samt omvårdnadspersonal ingår. Psykologen har en viktig roll i ett kvalificerat diagnostiskt utredningsarbete med särskilt fokus på personlighetsbedömningar, neuropsykologiska frågeställningar, psykologiska aspekter vid gärningen samt bedömning av återfallsrisk i brottslighet av allvarlig art. Resultat och bedömningar sammanfattas i ett skriftligt underlag till domstol. 

Beskrivning av kvalifikationer: Vi söker dig som har psykologlegitimation samt erfarenhet av utredning från rättspsykiatri, allmänpsykiatri eller områden som kan bedömas likvärdiga. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och tydlighet i bedömningar och kommunikation. Förmåga att avgränsa och strukturera sitt arbete utgör en förutsättning eftersom utredningarna sker under fasta tidsramar. Arbetet är förenat med stora krav på ett professionellt förhållningssätt gentemot de personer som utreds liksom på förmåga att uttrycka sig på god svenska i såväl tal som skrift. Du kommer att arbeta självständigt men handleds inledningsvis av en kollega och har även stöd av övriga psykologer. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Jämställdhetsperspektiv och mångfaldsfrågor integreras i verksamheten och vi vill även ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför. 

Anställningen är ett 12-månadersvikariat på heltid. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter