• Nyheter och arkiv

Psykolog - Kriminalvården, VO Stockholm Syd Sista ansökningsdag: 2014-02-20

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Verksamhetsområde Stockholm Syd består av häktet Huddinge i Flemingsberg, anstalten Asptuna i Norsborg samt anstalten Beateberg i Trångsund.

Kriminalvården strävar mot en jämn könsfördelning och ökad etnisk mångfald. Kriminalvårdens arbetsmiljö och arbetstid är rökfri.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete på en nyinrättad tjänst som psykolog inom vårt verksamhetsområde. Befattningen är främst inriktad gentemot unga klienter enligt kriminalvårdens särskilda ungdomssatsning. Psykologens arbetsuppgifter är att självständigt och i nära samarbete med övrig vårdpersonal ansvara för det psykologiska behandlingsarbetet, göra kliniska bedömningar samt klarlägga behov av individuellt anpassade insatser. Som psykolog ska du arbeta proaktivt och förebygga och förhindra självskadande handlingar. Psykologen kommer bland annat att arbeta tillsammans med kriminalvårdare, sjuksköterskor samt externt knutna läkare.
Psykologen är i huvudsak en specialistresurs för klienter, vid behov kan även handledning av personal bli aktuellt.

KVALIFIKATIONER
Du skall vara legitimerad psykolog med utredningserfarenhet. Då den teoretiska basen för flertalet av kriminalvårdens behandlingsprogram är kognitiv beteendeterapi (KBT) ska du vara väl förtrogen och ha kunskap om denna metodik. Erfarenhet av att utföra neuropsykiatriska utredningar är ett krav och erfarenhet av arbete i Kriminalvården och med ungdomar är särskilt meriterande. Meriterande för befattningen är även klinisk erfarenhet som psykolog med inriktning mot personer med sociala och/eller psykiska funktionshinder samt missbruk. Det är också meriterande med goda kunskaper om riskbedömning och riskhantering samt handledning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom god samarbetsförmåga, en personlig mognad och ett strukturerat samt flexibelt arbetssätt samt förmågan till självständigt arbete. Förmågan att utveckla goda kontakter med såväl klienter och medarbetare som interna och externa samarbetsparter är viktigt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har god datorvana. Tjänsten är placerad vid häktet Huddinge och arbetar mot hela verksamhetsområdet varav B-körkort är ett krav.

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.

http://www.arbetsformedlingen.se/4.1799db4911df80d2fa9800024.html?id=5904748

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter