• Nyheter och arkiv

Psykolog - SiS ungdomshem Sundbo. Sista ansökningsdag: 2014-01-20.

Statens institutionsstyrelse (SiS) är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk inom lagrummen LVU, LSU och LVM. Verksamheten omfattar ett 50-tal institutioner spridda över hela landet. SiS finansierar och bedriver även forskning för att förbättra vård och behandling för unga utsatta och missbrukare. SiS FoU-enhet spelar en viktig roll när det gäller att sprida kunskap i verksamheten.

SiS ungdomshem Sundbo - som ligger i naturskön miljö strax utanför Fagersta, två timmar från Stockholm - är en av SiS-institutionerna. Sundbo har en lång tradition av att arbeta med evidensbaserat behandling i form av beteendeanalys och KBT-inriktade program. På institutionen finns läkare, psykologer, sjuksköterska, skola med behöriga lärare och många behandlingsassistenter som är utbildade i beteendeanalys. På institutionen ges ART, DBT-inspirerad behandling, ACT samt Stopp & Tänk. Institutionen har också ett utredningsteam. På Sundbo finns sex olika avdelningar med olika profil som tillsammans har plats för närmare 40 pojkar mellan 15-21 år. Fem av dessa är låsta avdelningar med varierande säkerhetsnivå. Ungdomarna har ofta allvarliga psykosociala problem, psykiatrisk problematik och kommer från miljöer och omständigheter där de utvecklat kriminella och ibland våldsamma beteenden
SiS ungdomshem Sundbo söker nu en legitimerad psykolog.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet på Sundbo är varierat och erbjuder uppgifter inom en rad olika områden. Fokus kommer att ligga inom: utredning, bedömning, behandling och handledning av arbetsgrupper och PTP-psykologer. Det finns också möjlighet att arbeta med metod-och utvecklingsarbete av såväl klinisk som organisatorisk art. Goda möjligheter till vidareutbildning ges

KVALIFIKATIONER
Psykologexamen med psykoterapeutisk grundutbildning i KBT och ett par års erfarenhet som legitimerad psykolog. Tidigare erfarenhet av ungdomar, anti-socialitet, missbrukare är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

http://www.arbetsformedlingen.se/4.1799db4911df80d2fa9800024.html?id=5877165

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter