• Nyheter och arkiv

Psykolog - Kriminalvården Mariestad

Ett av kriminalvårdens verksamhetsområden är Mariestad som omfattar enheterna den slutna anstalten Johannesberg, öppna anstalten Rödjan, Häktet Mariestad och Frivården Skövde. Kriminalvården Mariestad har ca 150 anställda.

Johannesberg är en anstalt med 70 platser i säkerhetsklass 2. Johannesberg är en av Kriminalvårdens anstalter som enbart tar emot intagna som dömts för relationsvåld. Rödjan har 60 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten ligger strax utanför Mariestad och arbetar med utsluss av långtidsdömda. På häktet finns 31 ordinarie platser för häktade med eller utan restriktioner.

Frivården i Skövde ingår i verksamhetsområde Mariestad och arbetar med klienter som är skrivna eller varaktigt vistas inom ”gamla Skaraborgs län”. Frivården arbetar även med häktade och anstaltsplacerade klienter ute i landet som är skrivna i någon av dessa kommuner.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter är att självständigt och i samråd med övrig vårdpersonal ansvara för det psykologiska behandlingsarbetet, göra kliniska bedömningar samt klarlägga intagnas behov av individuellt anpassade insatser. Du kommer att arbeta klientinriktat, företrädesvis med klienter dömda för våld i nära relation men även med långtidsdömda.

Du ingår i ett team med våra sjuksköterskor och läkare men kommer även ha ett nära samarbete med övrig vårdpersonal. Inom verksamheten finns det en psykolog som handleder personalen.

Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete inom kriminalvården med självständiga arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad psykolog med behandlingserfarenhet.
Kriminalvårdens behandlingsprogram är baserade på KBT, vilket gör att det är en fördel om du har den erfarenheten. Du ska ha en god analytisk och pedagogisk förmåga, du är självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Vi förutsätter att du är strukturerad och uttrycker dig bra i tal och skrift. Det är en tillgång om du har kriminalvårdserfarenhet.
Du ska vara säkerhetsmedveten.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort är ett krav.
Du ska dela kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.

http://www.arbetsformedlingen.se/4.1799db4911df80d2fa9800024.html?id=5802926
 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter