• Nyheter och arkiv

Anstalten Saltvik söker psykolog

ARBETSUPPGIFTER
Kriminalvården, Region Nord, söker nu en psykolog till Anstalten Saltvik utanför Härnösand. På anstalten finns en av landets tre säkerhetsenheter, en normalavdelning, en avdelning för sexualbrottsdömda och en häktesavdelning. Verksamheten på Saltvik har plats för totalt 191 intagna och sysselsätter 212 anställda.

 

Psykologens huvudsakliga arbetsuppgifter är att självständigt och i nära samarbete med våra andra psykologer och övrig vårdpersonal ansvara för det psykologiska motivations- och behandlingsarbetet för klienter genom olika programverksamheter, främst behandlingsprogrammet ROS (relation och samlevnad), göra utredningar och funktionsbedömningar samt klarlägga intagnas behov och individuellt anpassade insatser. Arbetsuppgifterna kan bedrivas såväl individuellt som i grupp. Som psykolog ingår även att ge terapeutiskt inriktade insatser och eventuellt ge handledning till personal samt utbildning. Ett nära samarbete sker med programteamet. Arbetet ställer också krav på samarbete med andra psykologer, kriminalvårdare, programledare, sjuksköterskor samt externt knutna läkare och psykiatriker.

 

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad psykolog, gärna med erfarenhet av arbete i sluten miljö.

Erfarenhet av behandlingsarbete enskilt och i grupp, riskbedömningar och utbildning i kognitiv beteendeterapi är meriterande. Utbildning i ROS och/eller annan av Kriminalvårdens nationella program är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med frihetsberövade klienter.

Vi söker Dig som har lätt för att samarbeta, ser möjligheter och arbetar mot uppsatta mål samt har förmåga att sätta gränser. Förmågan att utveckla goda kontakter med såväl klienter och medarbetare som interna och externa samarbetspartners är viktig. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten.

Du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.

 

http://www.arbetsformedlingen.se/4.1799db4911df80d2fa9800024.html?id=5754559

 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter