• Nyheter och arkiv

Vem är psykopat?

Vetenskapens värld visade i måndags kväll ett program om psykopater. Programbeskrivning: "Vem är psykopat? Det finns förändringar i hjärnan hos psykopater, som kan förklara varför de verkar sakna moral. Men alla psykopater blir inte massmördare, tvärtom har en del fördel av sina speciella egenskaper. I den här filmen från BBC använder sig forskarna av allt från magnetkameror till blodprov för att hitta kroppsliga förklaringar till ondska. De har studerat hjärnorna hos massmördare och jämfört dem med andra på jakt efter vad som skiljer dem från andra. Och visst hittar de avvikelser, men de upptäcker också att människor med exakt samma avvikelser finns mitt ibland oss. Dessutom letar man efter den mänskliga moralen - när lär sig ett barn vad som är rätt och fel?"

 

Missade ni programmet kan ni se det på SVT play; http://svtplay.se/v/2760564/vetenskapens_varld/vem_ar_psykopat_?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2760564/sb,p102815,1,f,-1

 

Programmet följdes av en frågestund via chatt med Märta Wallinius, psykolog, forskare och anställd inom rättspsykiatrin; http://svt.se/2.108068/1.2761704/fragor_och_svar_om_psykopater

 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

Senaste nyheter